Skip to main content

Sonos lanserar äntligen en högtalare du kan prata med – men tyvärr inte om du bor i Sverige. Vid lanseringen den 24:e oktober kommer stöd för Amazon Alexa enbart finnas i Tyskland, Storbritannien och USA.

En högtalare för framtiden

Sonos följer med strömmen och satsar nu på högtalare som vi kan prata med. Men precis som så mycket annat så kommer inte röststyrningen av Amazon Alexa att fungera från försäljningsstart i Sverige. Men nästa år får Sonos One även stöd för Google Assistant och Apples Airplay 2. Då kommer vi kunna använda Siri för att kontrollera Sonos One. Airplay 2 bjuder också på multirumstöd, vilket betyder att du kan kombinera Sonos-högtalare med andra Airplay 2-högtalare.

Sonos One är väldigt lik Play:1

Sonos One påminner väldigt mycket om Play:1, men knapparna på ovansidan har fått ge plats för en touchkontroller som vi kan använda för att starta och stoppa uppspelning, samt kontrollera volymen. Vill man kan man även avaktivera mikrofonen. Precis som Play:1 har Sonos One ett fantastiskt ljud, kanske även aningen bättre. Storleksmässigt är högtalarna mer eller mindre identiska.

Köpa eller inte köpa Sonos One?

Om du har en Play:1 och funderar på att uppgradera till en Sonos One så är det inget jag rekommenderar er att göra just nu. För även om Sonos One är aningen modernare och snyggare i sin design så är ljudet mer eller mindre det samma. Men när Sonos One får stöd för röststyrning i Sverige, då kan jag absolut rekommendera er att uppgradera från Play:1 till Sonos One. Har du ingen Sonos-högtalare i dag så rekommenderar jag er att köpa Sonos One framför Play:1 då priset är mer eller mindre det samma.

Kommentera