Skip to main content

Sonos Beam är en modern, stilren och smart högtalare till ett betydligt lägre pris än de båda syskonmodellerna, Playbar och Playbase.

Design

Designen på Sonos Beam är väldigt enkel och stilren med sitt omslutande tyg och hårda plast på topp och botten. På ovansidan finns touch-kontroller för volym, nästa/föregående spår, play/pause samt en knapp för att aktivera den inbyggda mikrofonen. Designen påminner väldigt mycket om den vi finner på Sonos One. Och precis som Sonos One finns Beam i vit och svart färg.

Sonos Beam är en modern, stilren och smart högtalare till ett betydligt lägre pris än de båda syskonmodellerna, Playbar och Playbase. Designen på Sonos Beam är väldigt enkel och stilren med sitt omslutande tyg och hårda plast på topp och botten. På ovansidan finns touch-kontroller för volym, nästa/föregående spår, play/pause samt en knapp för att aktivera den inbyggda mikrofonen. Designen påminner väldigt mycket om den vi finner på Sonos One. Och precis som Sonos One finns Beam i vit och svart färg.

Smarta funktioner

En mycket trevlig sak med Sonos Beam som Playbar och Playbase saknar är att den optiska ingången har ersatts med en ARC-kompatibel HDMI-kontakt, men du kan fortfarande koppla in den via optisk s/pdif-anslutning med en medföljande adapter. Fördelen med en ARC-HDMI är att du kan använda din vanliga TV-kontroll med Beam för att ändra volymen. I en kommande uppdatering kommer man med hjälp av Alexa att även kunna starta teven, stänga av, höja och sänka volymen. Men om du inte klarar av att vänta tills stödet för Alexa kommer till Sverige så går det att ändra till ett land där Alexa har lanserats, så kan du redan nu testa funktionerna.

En annan trevlig nyhet med Sonos Beam är att den har stöd för Airplay 2, vilket bland annat gör det möjligt att styra enheten med Siri, och skicka ut ljud från alla dina IOS-enheter och Macar. Mycket trevligt!

Sonos Beam är skapad för de lite mindre vardagsrummen, så har man ett större vardagsrum är det Sonos Playbar som man istället skall kolla på.

Vill man så kan man även koppla in Sonos Beam tillsammans med två Sonos One eller andra generationens Sonos Play 1 för att få ett souround sound.

Appen

Jag gillar mycket med Sonos Beam, men det jag gillar mest är den lösningen Sonos har gjort i sin app med ett så kallat ”kvälls-läge” som gör att röster blir tydligare och explosioner inte blir lika effektfulla, så att alla sovande barn i familjen inte vaknar när man ser på film. Tack Sonos!

Det finns även ett annat läge i appen som kallas för ”talförbättring”, som man kan slå på som gör att röster i filmer blir ännu tydligare, vilket är perfekt för dig som kan ha svårt att höra dialoger i filmer.

Sonos Beam får fem tummar upp från mig med sin snygga design, smarta lösningar och sitt fantastiska ljud. Priset på 4699 kr är även det helt okey!

Specifikationer

  • Mått (H x B x D) 68,5 x 651 x 100mm.
  • Vikt 2,8kg.
  • HDMI, Optiskt ljud via medföljande adapter.
  • Touchkontroller för volym, föregående/nästa spår, Spela upp/Paus och mikrofon av/på.
  • Nätverksport 10/100 Mbps.
  • WiFi,  2,4 GHz eller 5,0 GHz.
  • Ljudcodecs, PCM-stereo, Dolby Digital och Dolby Digital 5.1
  • Stöd för Alexa (Ännu inte lanserat i Sverige).
  • AirPlay 2-stöd.

Kommentera