Skip to main content

De nya iPhone 14 Pro-modellerna har en skärm som alltid är på, en 48 MP-kamera, kraschdetektering, nödanrop via satellit och kanske det, konstigt nog, ballaste kamerahålet i en mobilskärm – tack vare Dynamic Island som erbjuder ett nytt sätt att ta emot notiser och aktiviteter.

iPhone 14 Pro drivs av A16 Bionic, som Apple själva påstår är det snabbaste chippet någonsin i en smartphone. Vi finner också en huvudkamera med 48 MP som har en sensor med kvadrupelpixlar och Photonic Engine som skall förbättra bilder som tas i svag belysning.

iPhone 14 Pro och iPhone 14 Pro Max kommer i fyra nya finishar: djuplila, silver, guld och rymdsvart. Och som vanligt är tillverkade i rostfritt stål och matt glas med textur. De finns i 6,1 tum respektive 6,7 tum och båda modellerna har en ny Super Retina XDR-skärm med ProMotion.

Äntligen är skärmen på iPhone alltid på tack vare en ny uppdateringsfrekvens på 1 Hz och flera strömsnåla tekniker. Skärmen har också samma maximala HDR-ljusstyrka som Pro Display XDR och en maximal ljusstyrka utomhus på upp till 2 000 cd/m², vilket är dubbelt så mycket som iPhone 13 Pro och högre än någon annan smartphone.

Dynamic Island är faktiskt något riktigt tufft, men vad det faktiskt egentligen är, är ett smart sätt att dölja deras nya kamerahålet i skärmen. Kanske kan man säga att de suddar ut gränsen lite mellan hårdvara och mjukvara. Det som händer är att notifikationerna växer ut från kamerahålet på ett väldigt kreativt och snyggt vis.

De nya modellerna kan förhandbokas från fredagen den 9 september och finns att köpa från fredagen den 16 september.

Kommentera