Skip to main content

Nu börjar jag bli orolig. Jag är en Apple fanboy, men två gånger på kort tid har jag nu skrivit artiklar om Apples event som har varit allt annat än positiva. Förra gången skrev jag ”Apple släppte en massa nya saker i dag – men jag har aldrig brytt mig mindre”, och i dag så är jag frustrerad över att Apple släpper en MacBook Pro med en förbannad notch.

De flesta ryktena stämde. Vi fick i dag två nya versioner av MacBook Pro, en 14-tummare och en 16-tummare. På insidan kan man nu välja bland två nya chip, M1 Pro och M1 Max. Priserna börjar på 23.995 kr för 14-tummaren och 29.995 kr för 16-tummaren.

Skärmarna har fått en trevlig uppdatering och är nu av MiniLED-typ och upplösningen på dem är 3024×1962 respektive 3456×2234 pixlar. Skärmarna har även ProMotion. Men så kommer då det som gör att jag kommer få mardrömmar i natt, det finns en förbannad notch på skärmen! Jag trodde faktiskt aldrig att Apple skulle placera en notch på sina datorer, trots att ryktena sa det. Men dagen är nu kommen. Ska man kanske gå över helt till iPad Pro nu?

Ok, vi släpper notchen nu för ett tag och fokuserar på lite trevligare saker. Apple har nog blivit lite nostalgiska, eller mindre modiga, för de har nu infört massa saker som de tidigare tagit bort. Vi finner nu en MagSafe 3, tre Thunderbolt 4-portar, en HDMI, en SD-kort-läsare och en ljudingång. De har även tagit bort touch-baren. Vad händer egentligen där borta hos Apple?

Apple släppte även en nya version av deras AirPods med en design som påminner mycket mer om den vi finner på AirPods Pro.

Kommentera