Skip to main content

Apple presenterade i dag Apple Watch Ultra, som har en mängd funktioner framtagna för uthållighetssport, expeditioner och äventyr. Apple Watch Ultra har en 49 mm boett i titan och platt safirglas som skyddar den största och ljusstarkaste Apple Watch-skärmen hittills. Med den anpassningsbara aktiveringsknappen kommer vi åt en mängd praktiska funktioner. Apple Watch Ultra påstås ha en batteritid på upp till 36 timmar vid normal användning vilket är mer än någon annan Apple Watch-modell. Med det nya strömsparläget ska användaren dessutom kunna utöka batteritiden ända upp till 60 timmar, vilket kanske kan vara bra om man är ute på äventyr. Urtavlan Wayfinder är utformad särskilt för den större skärmen på Apple Watch Ultra med en kompass inbyggd i urtavlan och plats för upp till åtta komplikationer. Med Apple Watch Ultra kommer dessutom tre nya armband – Trail Loop, Alpine Loop och Ocean Band.

Skärmen har en ljusstyrka på upp till 2 000 cd/m², vilket är dubbelt så mycket som tidigare Apple Watch-modeller. Den nya aktiveringsknappen i högkontrasterande internationell orange kan vi enkelt anpassa för att få direktåtkomst till olika funktioner som Träning, Waypoints i Kompass, Gå tillbaka med mera.

Apple Watch Ultra har tre inbyggda mikrofoner vilket påstås förbättra ljudkvaliteten i röstsamtal avsevärt i alla förhållanden. Rösten registreras via mikrofonerna med en algoritm för adaptiv strålformning som samtidigt dämpar andra ljud i omgivningen, vilket ska resultera i ett klart ljud. Om det blåser mycket använder Apple Watch Ultra algoritmer, däribland maskininlärning, för att reducera ljudet från vinden och leverera ett klart och tydligt ljud vid samtal.

För första gången någonsin har Apple Watch precisions-gps med två frekvenser som använder både L1 och L5 (som är den senaste frekvensen) samt nya positioneringsalgoritmer. Vilket bör kunna visa mer exakta angivelser för distans, hastighet och rutt på träningar och lopp.

Apple Watch Ultra kan beställas från och med idag och finns att köpa från fredagen den 23 september.

Kommentera