Skip to main content

Apple har precis avslutat sitt event, och mycket saker visades upp. I videon ovan kan ni se alla nyheter, men tänker att jag nämner några av nyheterna också i text. Låt oss börja med iPad Pro som bland annat fick nya M1-chippet, ny kamera och Thunderbolt. 12,9-tumsmodellen har också fått en Liquid Retina XDR som använder Mini-Led. Skärmen har en ljusstyrka på 1000 nits och kostar från 13 000 kr medan den mindre verisonen behåller den tidigare skärmtekniken och kostar 9 500 kr.

iMac fick en ny design som går att köpa i flera olika färger. Datorn kommer att gå o köpa i två versioner. Den första versionen kostar 1299 dollar och har 8 CPU-kärnor, 7 GPU-kärnor, 8 GB minne, 256 GB lagring och 2 thunderbolt-portar. Den andra versionen som kostar 1499 dollar har 8 CPU-kärnor, 8 GPU-kärnor, 8 GB minne, 256 GB lagring, 2 thunderbolt-portar, två USB-C-portar och Apples nya tangentbord med Touch ID.

Apple TV 4K har uppdaterats med ett A12 Bionic-chip och en ny fjärrkontroll. Apple TV 4K kommer att kosta 179 dollar med 32GB lagring och 199 dollar med 64GB lagring.

Apple släppte även en ny produkt som de kallar för Airtag. Denna produkt har det ryktats om i flera år, och nu är den alltså här. Airtag är en liten sak som du kan placera på exempelvis nyckelknippan för att kunna hitta dem om du tappar bort dem. Fyra Airtags kommer kosta 99 dollar, och vill man köpa dem styckvis så kostar de 29 dollar.

För övrigt så visade Apple även upp en ny färg till iPhone 12, samt en uppdaterad design på deras podcast-app.

Kommentera