Skip to main content

Enligt företaget fortsätter designen på OnePlus 12 i samma anda som dess föregångare, OnePlus 11, men med några noterbara förändringar.

En av de mest betydande designförändringarna är flytten av Alert Slider till telefonens vänstra sida. Detta har gjorts för att frigöra utrymme på höger sida, vilket enligt OnePlus är en optimal plats för nya, integrerade antenner som ska förbättra spelprestanda. Företaget hävdar att denna omplacering av Alert Slider möjliggör bättre antenner för spel, baserat på interna tester. De rapporterar att antennsignalen vid gaming kan förbättras med 3 dB och att spelfördröjningen kan minska med 15 procent.

För att hantera utmaningar relaterade till antennsignalstyrkan på samma sida som Alert Slider, använder OnePlus en teknik som kallas Ultra-compact Full-band Antenna, samt Alert Slider Antenna Integration technology. Dessa lösningar syftar till att minimera utrymmet som Alert Slider upptar och balansera behovet av bra antennsignalprestanda med närvaron av Alert Slider.

Designmässigt tar OnePlus 12 en annorlunda väg än tidigare modeller. Företaget beskriver att designen är inspirerad av naturens skönhet och har infört en smaragdfärg som en del av denna filosofi. Den här färgen och designen är resultatet av en kreativ process där designteamet tog inspiration från naturen, särskilt Dart River. För att fånga denna inspiration, använde teamet OnePlus 12:s 3X periscope telefotokamera, tillsammans med fjärde generationens Hasselblad kamera för mobil, för att sedan använda AG-tekniken för att skapa en detaljerad yta på enhetens glasyta.

OnePlus 12 ser ut att vara en intressant kombination av teknisk innovation och estetisk design, men det återstår att se hur dessa förändringar kommer att tas emot av konsumenterna.

Kommentera